LEAN Üzleti tervezés

biztosan nem az és nem úgy, mint eddig...

... extrém gyorsan változó környezetben

*Ez a modul önállóan is értéket jelenthet az Ön/cége számára, alkalmas az együttműködésünk elkezdésére. Kiérlelt ötlet és kidolgozott értékajánlat terv alapján elkészített üzleti modell jelenti az alapját (újra)kezdő vagy átalakuló szervezetnél! 

Stop setting goals. Goals are pure fantasy unless you have a specific plan to achieve them. - Dr. Stephen Covey

/Hagyd abba a célok kitűzését. A célok pusztán képzelgések, ha nincs egy részletes terved, hogy elérd őket./ 

A világ megváltozott - csak a tanulás - tapasztalás - ismétlés sebességével lehetünk gyorsabbak, mint mások!

Mitől LEAN üzleti tervezés?

Erről személyesen tudunk beszélni, az igazi titkokat csak szerződött ügyfelek ismerhetik meg.

Néhány fontos elvet azért elárulunk...

 • Minden a lehetséges ügyfelek vágyaival - félelmeivel - tevékenységeivel indul
 • ÜGYFÉLGYÁR-at építünk és az "áteresztőképesség" skálázása - exponenciális növelése a cél

 • Nem a "termékeink" a termékeink, hanem az üzleti modellünk a termékünk

 • Az üzleti modell - termékek fejlesztésének eszközeit, alapját A4 - egyoldalas vásznak /canvasok adják

 • A folyamatos feltételezések és tesztelés - valós ügyfelekkel, lehetséges ügyfelekkel, belső érintettekkel - adja az állandó fejlesztés módját

 • A lehető leggyorsabb, legegyszerűbb módszerek, a lehető legkevesebb erőforrást használva -> Dolgozzuk ki a fejlesztési elképzelésünk kis lépésekben, mielőtt a valóságban "nagyban" csináljuk - > NE fizessük meg a tanulópénzt!

 • Először a személyes életünket irányítsuk, fejlesszük LEAN elveken - > utána a cégben

 • Kerüli az írott, hosszú megfogalmazásokat -> csak szavak, számok és ábrák

 • Fejlesztés állandóan, kis lépések sorozatával -> Hogyan lehet exponenciálisan növelni a lehetséges ügyfelektől kapott "pénzesíthető értéket"? 

 • Milyen arányban és sebességgel növelhető az ÜGYFÉLGYÁR-unk és az üzleti modellünk áteresztőképessége?

 • Stratégiaalkotás 1 lapon -> Hogyan lehet bátor lépésekkel, akár egy nap alatt gyökeresen más irányt szabni a cégünknek -> úgy, hogy ezt másnaptól minden érintett értse és ezek szerint dolgozzon

… és még tengernyi új megoldás az üzleti ötlet kidolgozásától kezdve a megvalósítás folyamatában ...végig az egész úton...

Üzleti tervezés szükségessége: Egy 2 hetes utazást is tervezünk, ha azt akarjuk, hogy jól sikerüljön és kihasználjuk az időt jó programokkal. A helyszínen azután módosítjuk, az aktuális változások szerint. Miért ne kellene terveznünk a vállalkozásunkat/vállalati részlegünket ...ha kezdeni akarjuk, vagy meglevőt fejleszteni, átalakítani, innoválni? 

A hagyományos módszer szerint sokszor utált, felesleges munka, ami papírhalmokkal és éjszakába nyúló számítgatásokkal egy üzleti tervet eredményezett, ami sokszor a fiókban végezte. A bonyolult excelek és a "papírmunka" tud-e lépést tartani a gyors változásokkal? ... aligha. 

A "tervezz ahogyan haladsz" egy új koncepció, a legmodernebb fejlesztés, ebben maga a TERVEZÉS a lényeg, ami egy vezetést és cégműködtetést támogató stratégiai eszköz, segíti a gyors döntést és változtatásokat.

Lehet, hogy nincs szüksége egy teljes, formális üzleti tervre, mert nem akar hitelt, vagy még-, már-, nem pályázik külső forrásra, de TERVEZÉSRE és a tervei folyamatos karbantartására ( havi, negyedéves-, éves gördülő tervezés ) szüksége van a változó üzleti környezet miatt. Maga a kész terv lehet, hogy "haszontalan", de a tervezés az alapvető a cégében. Lehet, hogy nincs egyetlen terv sem, ami túlélné az első csatát az "ellenséggel", azaz az első valós, nagy üzleti kihívást, de akkor is kritikus pontot jelent. Ezért kell alkalmazni a legegyszerűbb, leglogikusabb, ...Bővebben itt olvashat...

Mi a legfontosabb különbség a módszereken túl? … 

A kiindulási pont: Minden a "végével kezdődik". A személyes élettervezésnél az "állapot"-al, a "B" ponttal, ahová jutni akarunk. 

A szervezeti kreativitás programjában - üzletfejlesztés - pedig minden a (lehetséges) ügyfelek megismerésével kezdődik. Mire vágynak? - Mi fáj nekik? - Mit csinálnak? ...ezt folyamatosan ismerve fejlesztünk üzleti modellt - terméket - szolgáltatást.

Üzleti Tervezés -  Miért?

15 ok, ami miatt szüksége lehet üzleti tervezésre, egy "Tervezz, ahogyan haladsz" alternatív megközelítésre... ...Bővebben itt olvashat...


Kezdő vállalkozás - Startup

Az üzleti terv főbb területei: "Tervezz, ahogyan haladsz" alternatív megközelítéssel ... ...Bővebben itt olvashat ...


Működő vállalkozás - vállalat

Üzleti terv: "Tervezz, ahogyan haladsz" előnyei:

 • Ez az Ön üzleti terve, nem készítheti el más, kivülálló maximum iránymutatást adhat. ... Bővebben itt olvashat...


Kezdjük kicsiben, folytassuk...

Az emberek félnek rossz döntést hozni a jövővel - üzleti-, magánéleti - kapcsolatban. Eszközöket, módszert, gondolkodásmódot és iránymutatást adunk, hogy a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban és legolcsóbban tesztelje, modellezze, mérje és kifejlessze az elképzeléseit a cégében/vállalati részlegénél. Tervezzük a változtatást és az innovációt, mielőtt a valóságban - élesben - alkalmazzuk. Ne fizessük meg a "tanulópénzt"!