Üzleti tervezés

...mint vezetési eszköz stratégia/taktika kidolgozásához és megvalósításához- gyorsan változó környezetben -

*Ez a modul önállóan is értéket jelenthet az Ön/cége számára, alkalmas az együttműködésünk elkezdésére. Kiérlelt ötlet és kidolgozott értékajánlat terv alapján elkészített üzleti modell jelenti az alapját (újra)kezdő vagy átalakuló szervezetnél! 

Stop setting goals. Goals are pure fantasy unless you have a specific plan to achieve them. - Dr. Stephen Covey

/Hagyd abba a célok kitűzését. A célok pusztán képzelgések, ha nincs egy részletes terved, hogy elérd őket./ 

Üzleti tervezés szükségessége: Egy 2 hetes utazást is tervezünk, ha azt akarjuk, hogy jól sikerüljön és kihasználjuk az időt jó programokkal. A helyszínen azután módosítjuk, az aktuális változások szerint. Miért ne kellene terveznünk a vállalkozásunkat/vállalati részlegünket ...ha kezdeni akarjuk, vagy meglevőt fejleszteni, átalakítani, innoválni? 

A hagyományos módszer szerint sokszor utált, felesleges munka, ami papírhalmokkal és éjszakába nyúló számítgatásokkal egy üzleti tervet eredményezett, ami sokszor a fiókban végezte. A bonyolult excelek és a "papírmunka" tud-e lépést tartani a gyors változásokkal? ... aligha. 

A "tervezz ahogyan haladsz" egy új koncepció, a legmodernebb fejlesztés, ebben maga a TERVEZÉS a lényeg, ami egy vezetést és cégműködtetést támogató stratégiai eszköz, segíti a gyors döntést és változtatásokat.

Lehet, hogy nincs szüksége egy teljes, formális üzleti tervre, mert nem akar hitelt, vagy még-, már-, nem pályázik külső forrásra, de TERVEZÉSRE és a tervei folyamatos karbantartására ( havi, negyedéves-, éves gördülő tervezés ) szüksége van a változó üzleti környezet miatt. Maga a kész terv lehet, hogy "haszontalan", de a tervezés az alapvető a cégében. Lehet, hogy nincs egyetlen terv sem, ami túlélné az első csatát az "ellenséggel", azaz az első valós, nagy üzleti kihívást, de akkor is kritikus pontot jelent. Ezért kell alkalmazni a legegyszerűbb, leglogikusabb, ...Bővebben itt olvashat...


Üzleti Tervezés -  Miért?

15 ok, ami miatt szüksége lehet üzleti tervezésre, egy "Tervezz, ahogyan haladsz" alternatív megközelítésre... ...Bővebben itt olvashat...


Kezdő vállalkozás - Startup

Az üzleti terv főbb területei: "Tervezz, ahogyan haladsz" alternatív megközelítéssel ... ...Bővebben itt olvashat ...


Működő vállalkozás - vállalat

Üzleti terv: "Tervezz, ahogyan haladsz" előnyei:

  • Ez az Ön üzleti terve, nem készítheti el más, kivülálló maximum iránymutatást adhat. ... Bővebben itt olvashat...


Kezdjük kicsiben, folytassuk...

Az emberek félnek rossz döntést hozni a jövővel - üzleti-, magánéleti - kapcsolatban. Eszközöket, módszert, gondolkodásmódot és iránymutatást adunk, hogy a lehető legegyszerűbben, leggyorsabban és legolcsóbban tesztelje, modellezze, mérje és kifejlessze az elképzeléseit a cégében/vállalati részlegénél. Tervezzük a változást és az innovációt, mielőtt a valóságban - élesben - alkalmazzuk. Ne fizessük meg a "tanulópénzt"!


*Biztos van olyan ismerős döntéshozó a környezetében, aki vállalkozásindításban - fejlesztésben - innovációban gondolkodik vagy egyszerűen a saját életén akar változtani. Hálás lesz, ha megossza vele ezt a lehetőséget....