Van terved 2030-ig?

2018.05.15

Személyes és szervezeti kreativitás programja

Fejlesztés a tanulás - tapasztalás - ismétlés sebességével

Kedves Olvasó,

Amikor tervről, tervezésről talál információkat ebből a forrásból, felejtsen el mindent, amit ezzel kapcsolatban eddig gondolt. A Gm-Vip 77 Üzleti tervezés szolgáltatás egészen másról szól. Új módszerek, új gondolkodásmód ...ami egy extrém gyorsan változó világban kell, hogy 10x gyorsabb legyen, mint mások. ( legalábbis addig, amíg az emberek egy jelentős része nem ezeket a módszereket használja a személyes-, és szervezeti fejlesztéséhez. Ehhez még kell a következő 5-15 év)

Most 2018-at írunk. 2030 messze van. A választásoknak vége, felesleges rajta "rugózni". Van akinek tetszik az eredmény, van akinek nem. 

Úgy tűnik, az új kormány hamarosan bejelenti a 2030-ig szóló elképzeléseit. Ezek nem átlagos tervek, amiket az eddigi módszerekkel, gondolkodásmóddal meg lehetne csinálni.

Az eddigiektől eltérő módszereket és gondolkodásmódot igényel a megvalósításuk.

Kettő terület biztosan látszik, ahol "kvantumugrást" terveznek a következő 12 évben.

- Turizmus
- KKV - kis és közepes vállalatok ( különösen az exportképesek, vagy akik exportnövekedésre alkalmassá tehetők )

....ha csak a turizmust nézzük, a következő ábra mutatja ezt...

Az elmúlt 6 hónapban több előadást és workshopot/műhelymunkát tartottam vállalkozói közösségekben azokról az új módszerekről, amivel a személyes kreatív erőnk és a vállalati folyamatos innováció kultúrája kialakítható.

Ezeket alkalmazni kell és lehetővé válik, hogy ne "átlagos" eredmény szülessen. 

A közös munka a 2030-ig szóló - vagy ameddig Ön tervez - személyes életterv és napi személyes hatékonyság kialakításával kezdődik. 

Folytatódik a cégre-, divízióra szóló tervezéssel, ami egy folyamatos tapasztalás és megvalósítás a dinamikusan és extrém gyorsan változó környezetben. Ez üzletfejlesztést jelent a világon jelenleg leghatékonyabb és leggyorsabb eszközökkel. A tanulás - tapasztalás - ismétlés sebességével.

Kezdjük kicsiben, folytassuk....

A vállalati világban néhány éve más szelek fújnak. A Lean gondolkodás és a "Startup út" módszerei új megközelítést, új hozzáállást igényelnek már most is, de a jövő munkavállalóitól, vezetőitől, döntéshozóitól, tanáraitól biztosan.

Mik ezek az új jellemzők és milyen új hozzáállást igényelnek tőlünk?

  • Produktív hibázás képessége! - legyen sok ötleted (nem tökéletes!!!) - gyorsan csináld meg az első verziót ( nem a tökéleteset!!!) - teszteld a valóságban ( szerezz tapasztalatot és kérdezz ) - tanulj és változtass, ha kell - újra állj ki a megoldással és teszteld a valóságban ....tapasztalj, tanulj...
  • Hibázz minél többször, minél gyorsabban és tanulj belőle!
  • Kezdeményezz, vállalkozz!
  • Bármilyen területen apró jobbító lépések sorozatát végezd és állj elő innovatív ötletekkel!
  • Nincs "tökéletes végső megoldás" ...helyette gyors alkalmazkodás, tapasztalás és változtatás van ....állandó fejlődési spirál, ami soha nem ér véget...
  • Ne akarj egy "EGO"-vezérelt "SZUPERCSIRKE" lenni egy csapatban, aki irányítja és uralja a többieket, hanem legyél az "egyik" az egyenlők között, aki a legtöbb értéket adja a közös célhoz és teljesítményhez
  • Teszteld a "feltételezéseidet" és azok ellenkezőjét is. Mi van ha...?
  • Először "kezd a végével" ...a céllal, az ügyféllel, a vízióval, a jövőképpel ...utána találd meg az utat tanulás és tapasztalások sorozatával...
  • Fejlesztésnél indulj ki a lehetséges ügyfeleid vágyaiból, fájdalmaiból és tevékenységeiből.

Stagnálásból nem lehet kijönni azokkal a módszerekkel, döntésekkel, stílussal és hozzáállással, ami a jelenlegi helyzethez vezetett. Új eszközök, új információk, új tudás és módszerek kellenek. Ezeket kapod az első pillanattól, amikor elkezdünk együttműködni.

SZEMÉLYES KREATÍV ERŐD programjához kattints a gombra!

VÁLLALATI KREATÍV ERŐD programjához kattints a gombra!

Gm-Vip 77 Alpha Sprint - 3 hetes sikerciklusok az életemben 
     -> Személyes kreatív erőm programja

Gm-Vip 77 Lean üzleti tervezés - 3 hetes sikerciklusok a cégemben
     -> Szervezeti kreatív erőm programja