Tisztán látjuk-e a VALÓSÁG-ot?

2017.03.06

Kedves Olvasó,

Gondolom, hogy egyetérthetünk abban, hogy manapság és a jövőben egyre inkább nagyon nehéz érzékelnünk a VALÓSÁGOT. Még maga az Amerikai elnök is az "alternatív tények" kifejezést használta.

Minden összekeveredik, minden pillanatban hatások ezrei érnek bennünket és próbálnak "eltéríteni" a saját utunktól és a nekünk fontos dolgoktól. Soha ilyen intenzív nem volt a manipuláció, mivel csatornák nyíltak meg, amik korábban nem léteztek és ezáltal ezeken a csatornákon keresztül nem érhetett hatás bennünket. Ha nincs szilárd belső értékrendünk, nem tudjuk eldönteni adott hatásról, hogy jó vagy rossz, akkor elvesztünk a manipulációs és hatástengerben.

Néhány fontos dolgot a témában megosztok itt, bővebben a Gm-Vip 77 Alpha Sprint szolgáltatási modult igénybe vevők kapnak iránymutatást és eszközöket.

1, Minden pillanatban hatások érnek és érzeteink vannak. Ezeknek CSAK kettő kimenetele lehet. De nézzük leegyszerűsítve ezeket a hatásokat: ember - helyzet - gondolat - érzés-információk okozzák

  • 0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1-0-1
  • 0 - lehúz, bánatot okoz, csökkenti a lelkesedésem, elvesz, reménytelenséget okoz, negatív, céltalan, sikertelen, zárt, tagadó, cinikus, fájó, hitetlen, rossz érzés, életenergiámat csökkenti, stb.
  • 1 - lelkesít, örömet okoz, sikerre visz, hittel tölt, jó érzést kelt, reményt ad, boldogságot hoz, gyarapít, növel, serkent, nyitott, élettel teli, életenergiámat növeli, stb.

2, Minden pillanatban, minden hatásról dönthetünk: 0 vagy 1 ( teljesen elfogadom, kapcsolódok, vagy elutasítom, lezárom a kapcsolódást ). Mindenkinek a saját felelősségi körébe tartozik, hogy hétköznapjai pillanataiban a nap végeztével hogyan áll a '0'-ák és az '1'-ek aránya. Csak néhányan a földön képesek elérni a 'minden pillanatban 1'-es állapotot. 

Nekünk, átlagembereknek elég, ha legalább 70%-ban 1-esek vannak a pillanatainkban. Persze a "magyar valóság" ennél sokkal rosszabb, nincs rá adat, de lehet, hogy 30-40%-nál nem jönne ki jobb eredmény... és ennek a megoldása NEM kívül van a körülményekben!

3, A döntéseinket tudatos és tudat alatti hatások alapján hozzuk. Mivel a tudat alattinak jelentős szerepe van, ezért hozunk gyakran "irracionális" döntéseket. Nézzük röviden, hogy mik "torzíthatják el" a racionális döntéseinket, milyen "mentális torzulások" téríthetnek el bennünket a "valós valóságtól". 

Teljesen mindegy, hogy milyen okosak vagyunk, ezek a mentális torzítások becsapnak bennünket.

  • Szeretet/Gyűlölet érzéspár - akit, amit szeretünk, kedvelünk annak minden "rosszat" elnézünk és hiszünk benne, hogy "egyszer jó lesz"...akár irracionális mértékben is. Akit, amit gyűlölünk, annak nem vesszük észre a jó tulajdonságait sem, lehet bármilyen, tehet bármit, csak "rossz lehet". Érdemes tehát minden hatásnál ill. a hatásokra adott válaszainknál, vagyis a döntéseinknél feltenni a kérdést: Mi az EGYETLEN legfontosabb alapérzelem, ami mögötte van: szeretet vagy gyűlölet?
  • Kontraszt okozta torzulás - ha elénk vetítenek egy "szörnyűt", akkor a "csak simán rossz", már nem is olyan elviselhetetlen, sőt még örülünk is neki néha. Vizsgáljuk a dolgokat "tényszerűen és összehasonlítástól mentesen, az önmaguk valóságában". Ha valami rossz, akkor azt tekintsük rossznak, akkor is, ha mellette egy még rosszabb van és fordítva, ha valami jó, akkor azt tekintsük jónak, akkor is, ha mellette van egy sokkal jobb. Lássuk a dolgokat annak, amik és ne hagyjuk, hogy torzító hatások ( ember-helyzet -érzelem - gondolat -információ ) eltérítsenek.
  • A tekintély torzító hatása - ha valaki a saját területén "szaktekintély", "guru", akkor hajlamosak vagyunk a csordaszellemtől vezérelve, "automatikusan azt feltételezni", hogy az minden jó, amit a "tekintély mond". Ez is mehet egészen irracionális szintig, amikor már a "követők" nyilvánvaló hátránya és kára mellett is még mindig követik a "gurut". Vizsgáljuk a dolgokat "tényszerűen és összehasonlítástól mentesen, az önmaguk valóságában". Teljesen elfogadom - részben elfogadom - teljesen elutasítom .... Függetlenül attól, hogy milyen "tekintély" mondja, vagy váltja ki a hatást. Figyelem, hogy érvényes-e az "alapfeltételezésem", tekintély-e még a tekintély?
  • Bizonyítási vágy a "közösség többi tagja felé", hogy bámuljanak, elismerjenek, értékeljenek, szeressenek, stb. A "csordával tartsak".... nehogy "kinézzenek..." Nem kell részletezni, minden családban, minden iskolában, minden közösségben létezik. Az új korszakban ez életveszélyes. Lehet, hogy az egész közösség ( szakmai - családi - munkahelyi, stb. ) akinek az elismerésére vágytam, és akiknek annyira meg akartam felelni, "megy a levesbe" ...úgy, ahogy van. Egyre inkább az "unortodox", "contrarian", "mindig az ellenkezőjét csináld, mint amit a "tömeg" gondolkodásmód nyer teret. Eljött a "felforgatók", különcök, renitensek, szabályszegők, lázadók kora ....már nem sikk, sőt lehet, hogy halálos döntési tévedés bizonyítani a "többieknek" és a "szürke középszer, halvány másolat, szokásokat követő köldöknéző zombilét" állapota mellett dönteni.
  • A veszteség torzító hatása - gyakran túlértékeljük a veszteséget és nem azt nézzük, ami maradt, ami van, hanem belebetegszünk a tudatába annak, ami nincs, ami elveszett. Mindnyájan ismerünk embereket, akik évtizedekkel egy veszteség után, még mindig az emlegetik "bárcsak ezt és ezt csináltam volna, akkor még most is meg lenne"....ilyen gondolatokra és ilyen csapdára egyszerűen nincs idő az új korszakban.

Ne legyenek kétségeink. A "mentális uralomra" törők és a "manipulátorok" ezeket az eszközöket (is) profi módon használják, a legprofibbak egyszerre mindegyiket, jól felépítve, hogy HATÁSS-al legyenek ránk és elérjék azt, ami nekik fontos.

Nekünk azzal kell törődnünk, ami nekünk fontos.

A Gm-Vip 77 Alternatív konzultáció ehhez ad iránymutatást, módszereket és eszközöket
( szoftverek és appok )

Minden jót,

István