Napi 7 szokás, ami drasztikusan emeli a hatékonyságunk...

2017.02.20

Kedves Olvasó,

A mai korban a legnehezebb dolgok egyike, hogy fókuszáltak maradjunk és "jelen legyünk", vagyis teljes figyelemmel arra koncentráljunk, amit itt és most csinálunk.

Mindenkinek más az életvitele, munkája, személyisége, egyénisége, de van néhány dolog, ami közös. Például a "technológia és információ" túltengése mindenkit érint. Fiatalokat különösen, de alkalmazottakat, vállalkozókat, sőt időseket is.

A világban elindult egy új trend, ami határt szab ennek és segít visszaszerezni a kontrollt a saját életünk felett. Itt nem lehet erről mindent megosztani ( ez is része a Gm-Vip 77 Üzleti tervezés szolgáltatás Alternatív Személyes Coaching moduljának ), de néhány dolgot emeljünk ki: 

Mi az a 7, napi szokás, ami már holnaptól drasztikusan emeli a hatékonyságunk?

1, Lefekvés előtt és felkelés után 1h-val NINCS televízió, nincs számítógép, nincs közösségi média és nincs bekapcsolt telefon ( vagy csak a hívható állapot funkció ) E-mailek, közösségi média, tv csak meghatározott időben 2-3x egy napon, maximált időben. Minden más esetben kikapcsolni, még az üzenetértesítő szolgáltatásokat is.

2, Minden nap egy tiszta nap, mindegy mi történt tegnap, mindegy mi történik holnap. Egy "tiszta lapra" írjuk le a mai nap legfontosabb feladatait, fontossági sorrendben. Mi az az "EGYETLEN, LEGFONTOSABB FELADATOM", ami drasztikus változást és eredményt hoz a számomra legfontosabb dologban? Délelőtt, az első 90 percben dolgozzunk ezen az 1 feladaton, teljes elmélyüléssel, minden zavaró tényezőt kizárva! ( ember, technológia, információ, negatív gondolat, negatív érzés kizárva )

3, Napi 20 perc séta, lelazulás, magány ( lehetőleg természetben, parkban )-napközben. Nincs telefon, nincs táblagép, csak a fák, madarak, felhők...

4, Jobb és eredményesebb 3-4h-át teljes elmélyülésben dolgozni, mint 8-10h-át felszínesen, zavaró tényezőkkel megszakítva ( üzenet, telefon, közösségi média, appok, emlékeztetők, stb. zavaró hatása ) 60-90 perc fókuszált, elmélyült munka, 15-20 perc teljes ellazulás, ezeket válthatjuk napközben. Mi a 100-ból az a 3 dolog, amire IGENT mondunk és mi az a 97, amire határozott NEM-et?

5, Mély, nyugodt alvás - meditálás ( mindfulness ), alakítsuk ki ennek szokását napi szinten. Alváshoz sötét-hideg-csendes hely ( 19Cfok)

6, 3-7 perc "nyujtógyakorlatok" és helybenfutás, a testünk "felrázása", napközben többször, még irodában is. ( elég hozzá 2nm )

7, NO CUKOR - Reggel is együnk fehérjedús táplálékot ( 70-90% jóllakottságig )

Persze mindenkinek vannak módszerei, ezeket a szokásokat kiváló appok is segítik tartani...vagy bele tartozunk az "átlagba" ami Magyarországon a betegséget, rossz közérzetet, boldogtalan, mogorva életet jelenti...

Ha bővebben akar a témában módszereket, iránymutatást kapni, kérem látogasson el a weblap többi tartalmához...

Minden jót,

István

*A tematikus ajánlat gombra kattintva az élettervezés további eszközeivel kapcsolatos ajánlatot talál!

*A tematikus ajánlat gombra kattintva az élettervezés további eszközeivel kapcsolatos ajánlatot talál!