19 szokás

2018.12.20

Kedves Leendő Partnerünk,

2019-re és az azt követő évekre van 19 szokás, amit ha elsajátítunk, messze eredményesebb és sikeresebb lehet a magán-, és szakmai életünk. 

Ebben az értelemben siker alatt nem az anyagi mércével mért sikert nézzük. 

Egyetlen fogalma van számunkra a sikernek: vannak céljaink, el tudjuk érni azokat és minden nap kihozzuk az életünkből azt a maximumot, amit a jelenlegi gondolkodásmódunk, eszközeink lehetővé tesznek. 

Minden nap törekszünk rá, hogy exponenciálisan tágítsuk a perspektívánkat, látásmódunkat és elegendő kreativitást és képzelőerőt generálunk magunknak a változtatáshoz. Egyensúlyt tartunk a pénzteremtésünk - kapcsolataink - önfejlesztésünk területein.

Fontos hangsúlyozni az elején - amiért az akaraterővel véghezvitt fogadalmak, változtatások és célelérések is gyakran elbuknak, vagy csak időlegesen maradnak - hogy nem lehet tartós változást elérni az életünkben és cégünkben, ha nincsenek ezeket támogató eszközök, rendszerek, applikációk, szoftverek, amik minden nap, minden pillanatban segítenek és támogatnak bennünket.

Sok szokás lehet életünkben, cégünkben, de én most összeszedtem a legújabb eredmények alapján 19-et. Ezeket személyes kreatív erőnk generálásához használhatjuk. 

Ezekkel és az ezeket támogató eszközökkel - amik a Gm-Vip 77 Mestertervezés szolgáltatás keretében elérhetők - messze jobb, harmonikusabb, tudatosabb élete lehet Önnek és a környezetében levő embereknek. 

Cégében, vállalatánál gyorsabban, kevesebb erőforrásból kreálhat tartósan nagyobb nyereséget.


A szemed csak azt látja meg, amit az agyad keres! - Dan Sullivan

A 19 szokás és ezek mindennapi alkalmazását segítő eszközök a Gm-Vip 77 Alpha Sprint vagy a Gm-Vip 77 FOUNDER program keretében elérhetők.

Itt most megosztok 5 szokást, amennyiben a többi is érdekli és előnyre akar szert tenni vetélytársaival szemben, fejlődni akar önmagához képest,  úgy töltse ki a kérdőívek valamelyikét és döntsön 3 perc alatt, hogy belevág.

Első kis szokás, ami nagy eredményt hoz - Minden nap egy tiszta lap, mindegy mi történt tegnap, mindegy mi történik holnap. 

Egy "tiszta lapra" írjuk le a mai nap legfontosabb feladatait, fontossági sorrendben. 

Mi az az "EGYETLEN, LEGFONTOSABB FELADATOM", ami drasztikus változást és eredményt hoz a számomra legfontosabb dologban? Délelőtt, az első 90 percben dolgozzunk ezen az 1 feladaton, teljes elmélyüléssel, minden zavaró tényezőt kizárva! ( ember, technológia, információ, negatív gondolat, negatív érzés kizárva )

Második kis szokás, ami nagy eredményt hoz - Lefekvés előtt és felkelés után 1h-val NINCS televízió, nincs számítógép, nincs közösségi média és nincs bekapcsolt telefon ( vagy csak a hívható állapot funkció )

E-mailek, közösségi média, tv csak meghatározott időben 2-3x egy napon, maximált időben. Minden más esetben kikapcsolni, még az üzenetértesítő szolgáltatásokat is. 

Általában növeljük napon belül a technológiamentes időt! - Attól, hogy tömegek váltak függővé a technológiától, attól az még káros. Káros vegyi folyamatokat indít be a technológiafüggőség a szervezetünkben. 

Társas érintkezést lehetővé tevő vegyületek vonódnak ki a szervezetéből annak, aki technológiával helyettesíti az emberi kapcsolatokat, a normális és rendszeres testi-, verbális kommunikációt és kapcsolódást. 

Eredmény -> valóságérzet elvesztése, társas kapcsolatokra, családi életre, gyermeknevelésre alkalmatlan lét. Munka - tanulás - küzdelem - változtatási szándék és képesség nélküli "parazitalét".

Harmadik kis szokás, ami nagy eredményt hoz - Napi minimum 20 perc séta, lelazulás, magány ( lehetőleg természetben, parkban ) - napközben. Nincs telefon, nincs táblagép, nincs munka, nincs probléma, csak a fák, madarak, felhők... 

A világ legnagyobb és legsikeresebb tech cégeinek tulajdonosai alkalmazzák a "Tiszta sétát" a kreativitásuk és alkotóképességük fejlesztésére. Lehet ám céges megbeszélést is sétálva tartani.

Negyedik kis szokás, ami nagy eredményt hoz - Generáljunk olyan helyzeteket az életünkben - rendszeresen - amik ÚJ érzelmi tapasztalást jelentenek. 

Ezeket legtöbbször a szokásainkon és a komfortzónánkon kívül találjuk. Nem lehet változtatni másként, csak úgy, ha új perspektívából szemléljük a dolgokat. Tápláljuk a képzelőerőnk - fontosabb, mint a tudás!  

Minél fejletlenebb és éretlenebb érzelmileg valaki, annál kisebb a kreativitása és képzelőereje. 

Szeretet - szex - romantika táplálja legjobban a saját egyediségünk és saját hangunk megtalálását. 

Másolva és "agyhalott zombilétben" élve nincs változás, nincs kreativitás, nincs fejlődés, nincs célelérés, nincs siker, nincs boldogság, nincs elégedettség. Helyette irigység, gonosz lelkület, rombolási szándék és ellenségesség mások sikereivel és "jóllétével" szemben.


Ötödik kis szokás, ami nagy eredményt hoz - Írjuk le a napi feladataink - képzeljük el és érezzük, mintha már meglennének. 

Írjunk életstratégiát és célokat 3-5 évre, de fókuszálni mindig csak a MAI nap-ra és a MOSTRA fókuszáljunk. Minél jobban beleéljük magunkat abba, hogy már elértük a céljaink, annál jobban átírjuk az agyunkat és a memóriánkat. 

Írjunk egy győztes programot magunknak! - Ezután a világot nem a jelenlegi helyzetünkből és körülményeinkből szemléljük, hanem a céljaink elérésének távlatából. Az agyunk, a viselkedésünk, az érzéseink átalakulnak és a céljainkat támogató dolgokat vesszük észre. 

Naponta fókuszáljunk max. 1-2 legfontosabb dologra az életünk fő területein - pénzteremtés - kapcsolatok - önfejlesztés. Fontossági sorrendben végezzük a feladataink.

További 14 szokás is óriási tartalékokat rejt a személyes napi hatékonyságunkban. Ezek és az ezek folyamatos és fenntartható betartását és fejlesztését támogató eszközök és applikációk információit már 8h Gm-Alpha Sprint konzultáció keretében elérheti. 

Amíg a többiek csak várnak... várnak... várnak... és várnak... Ön döntsön most és kezdjük kicsiben, folytassuk...!

Ha végigvesszük, hogy mit érdemes csinálni, ehhez mindig tartoznak tevékenységek, amiket NEM érdemes csinálni. Ehhez érdemes átgondolni, hogy milyen "veszélyek" vannak számunkra a hétköznapokon. Néhány gondolat ezzel kapcsolatban...

A lehetőségek mellett, amit az új világ kínál, érdemes nagyon nagy figyelmet szentelni a veszélyeknek is. De mik ezek a ma már nyilvánvaló káros hatások, amik jelentkeznek az AI, internet, 5G, VR, AR, BC korszakban?

1, A VALÓSÁGÉRZET elvesztése: Ez már a pénzügyi válságnál is megmutatkozott. Amíg a kezünkben számolható, fizikai valóság volt a pénz, lehetett érzékelni, hogy mennyi van és mennyi fogy. Az "elektronikus pénznél" ez nincs meg, csak egy digitális szám a pénzünk, nem érzékeljük, hogy mennyi van és mennyi fogy.

2, FÜGGŐSÉG kialakulása: Ez már tömegesen szedi áldozatait. Aki nem tud "tiszta napot" tartani hetente, havonta, és nem tudja letenni a telefonját, állandóan kapcsolódási kényszere van, az már függő. Elveszti a kapcsolatát a valódi értéket jelentő dolgoktól, mint emberi "valós kapcsolatok", természet, zene, tánc, szex, szeretet...stb. elveszti kapcsolatát a saját lelkével.

3, A társas vegyületek csökkenése vagy teljes kivonódása a szervezetből. A szerotonin és oxitocin biztosítja a társas kapcsolataink harmóniáját. A szerotonin és oxitocin adja a kötődés, bajtársiasság, elégedettség, barátság, szerelem, bizalom, biztonság, odatartozás érzését. Ha a technológia és a gépek, szoftverek átveszik az irányítást az életünkben, akkor ezek csökkennek vagy megszűnnek.

4, ÉRZELMI KAPCSOLAT a gépek és a technológia iránt. Régi tudomány az emberi viselkedésbefolyásolás. Mesterei kiválóan értik, hogy mi hiányzik az embernek és mire vágyik. Ezt használva pillanatról-pillanatra megtervezik, hogy milyen érzelmi hatást adjanak, hogy azt tegyük, amit ők akarnak. Az érzelmi manipuláció mesterei a legfejlettebb módszereket használják, hogy érzelmi függőséget alakítsanak ki az általuk kreált tárgy ( termékek, szolgáltatások, robotok, gépek, alkalmazások) felé. Eredmény: már nem tudjuk, hogy kik vagyunk, mit akarunk, mit kell azért tenni, mi fontos és mi nem. Különösen a "humanoid robotok" jelentik azt a veszélyt, hogy emberek a robotoktól vélik megkapni azokat az élményeket és érzéseket, amiket a hétköznapi társas kapcsolataikban nem kapnak meg a családban, barátoktól, munkatársaktól. A fiatalok egyértelműen ki vannak ennek téve ennek, ha a hozzájuk közelállók "rohannak" és nem szánnak időt és figyelmet rájuk, hiányzik az empátia és a megértés a "valós emberek" részéről feléjük.


5, GYORS HASZONELVÁRÁS teljesítmény nélkül. A "gyors like-szerzés" kialakítja azt a hamis illúziót, hogy munka, erőfeszítés, tanulás, kitartás, türelem nélkül is JÁR a jutalom. Eredmény: állandó váltás, kiégés, frusztráció, depresszió, agresszió, türelmetlenség, a "nekem jár" teljesítmény nélkül is hozzáállás. Van még... sok... ezért kell egy rendszer …